Ekonomika

Bez spojení není (rychlejší) stavění, aneb očekávání od nového zákona

Na stránkách Stavitele jsem se v minulosti několikrát věnoval nedostatkům nového stavebního zákona, včetně jeho novely. Rekodifikace stavebního práva je schválena a všichni upínáme pozornost k 1. červenci 2024, kdy bychom se novou normou měli začít všichni řídit.

Odhlédnu-li od nedostatků, které v této zásadní právní úpravě zůstaly a přijmu fikci zrychleného povolovacího řízení, jež nebude na úkor kvality, chci připomenout to, co jsme jako zástupci Inženýrské komory zdůrazňovali snad v každém výstupu: samotný nový stavební zákon tvoří rámec pro efektivnější stavebně povolovací procesy. Výkonným převodem je za nás primárně digitalizace. A právě té bych se chtěl nyní věnovat.

Samozřejmě vítám fakt, že Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) chce finančně přispět všem typům stavebních úřadů, aby byly schopny přijímat a zpracovávat digitální projektovou dokumentace doplňující všechny potřebné žádosti. Kvitujeme, že bude platit jednotný systém a že úředníci mají již od listopadu procházet školením.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*