Česká mapa restaurací řídne. Koronavirová krize a následná energetická krize spojená s extrémně zvýšenou inflací silně doléhá na celý gastro sektor. Problémy restaurací způsobuje především růst cen všech vstupů, které buď musí promítnout do konečné ceny, anebo zdražit minimálně, přijít o část marže a tím si udržet klienty.
Tato „Sophiina volba“ rozhodne o dalším úspěchu, nebo neúspěchu. Přehřátý trh práce restauracím navíc komplikuje situaci s nedostatkem personálu, který čím dál více tlačí na zvyšování mezd v sektoru. Restauratéři též jako první pociťují, když se obyvatelstvo rozhodne více šetřit.
Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.
Máte účet? Přihlaste se.
Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.
-jik-