V závodu La Lorraine nedaleko Kladna se ročně vyrobí více než 80 000 tun mraženého pečiva. A protože poptávka roste, navyšují se i výrobní a skladovací kapacity. V loňském roce se tu budovaly prostory pro rozšíření výroby, nové jsou také pětipodlažní objekt pro technické zázemí a velká skladovací hala s vnitřní teplotou -25 °C s ochrannou atmosférou a nízkým obsahem kyslíku. Na těchto objektech se díky svým vlastnostem uplatnilo 2000 kubíků tvárnic, malt, překladů a dalších materiálů Ytong.
Investorem první fáze rozšíření závodu je společnost La Lorraine, a.s., generálním projektantem MS architekti s.r.o. a hlavním dodavatelem stavby společnost IMOS Brno, a.s. Stavět se začalo v listopadu 2018 a o rok později, v listopadu 2019 byla první fáze rozšíření závodu ukončena.
Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.
Máte účet? Přihlaste se.