Ekonomika

Signify od roku 2019 snížila emise skleníkových plynů o polovinu

Signify (Euronext: LIGHT), světový lídr v oblasti osvětlení, oznámil, že za posledních pět let snížil své emise skleníkových plynů (GHG) na polovinu. Dosáhl tak kumulativního snížení emisí skleníkových plynů o 334 milionů tun CO2, čímž se dostal nad úroveň požadovanou pro splnění závazku omezit globální oteplování do 1,5 °C podle Pařížské dohody.

V roce 2023 vykázala společnost emise skleníkových plynů v celém hodnotovém řetězci (tj. včetně Scope 3, fáze používání výrobků), a dosáhla meziroční snížení o 22 %. Tato data jsou také uvedena ve výroční zprávě za rok 2023, kde bylo auditorem poskytnuto přiměřené ujištění o vybraných informacích o udržitelnosti, relevantních pro program Signify s názvem „Brighter Lives, Better World 2025“.

„Dosažení přiměřeného ujištění pro naše emise skleníkových plynů v celém hodnotovém řetězci, tedy včetně rozsahu 3, je pro nadnárodní výrobní společnost, jakou je Signify, s desítkami tisíc produktů v portfoliu, bezprecedentním milníkem. Díky přesným údajům o emisích na úrovni výrobků zvyšujeme transparentnost našeho dopadu na životní prostředí a umožňujeme zákazníkům přijímat informovaná rozhodnutí, která podporují jejich cíle v oblasti udržitelnosti. Jsem velmi hrdý na nasazení a inovace napříč celou společností, která nadále vede v radikálním přechodu našeho odvětví na energeticky účinné a propojené technologie LED osvětlení,“ řekl Eric Rondolat, CEO společnosti Signify.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*