Ekonomika

Revoluci ve stavebním řízení plánuje MMR spustit v červenci

Nový stavební zákon přináší mnoho změn. Ty nejvýraznější jsou spojeny s digitalizací stavebního řízení, která se rozeběhne již v červenci tohoto roku. Jak vše bude fungovat a jaké konkrétní změny stavební firmy i běžné občany čekají, jsme se zeptali ředitele odboru digitalizace a informačních systémů z Ministerstva pro místní rozvoj (MMR), PETRA KLÁNA.

+ Nový stavební zákon počítá od července s novým Portálem stavebníka, který umožňuje činit digitální úkony vůči stavebním orgánům. Co v něm jako běžný občan, který chce zažádat o stavební povolení, najdu a uvidím?

MMR připravuje Portál stavebníka tak, aby veškeré potřebné úkony stavebního řízení mohli občané učinit přímo zde. Celý proces bude co nejjednodušší a budou ho doplňovat digitální formuláře pro snadné vyplnění. Po přihlášení najdou občané informace o svých probíhajících řízeních a záměrech. Systém umožní digitální komunikaci se stavebními úřady i těm, kteří nemají datovou schránku. Především ale nebude třeba tisknout veškerou dokumentaci a přenášet ji mezi jednotlivými úřady.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*