Ekonomika, Infoservis

Již i LAUFEN CZ omezuje výrobu v České republice

Společnost LAUFEN CZ, zastupující značky koupelnového vybavení Laufen, Jika a Roca, se zaměří na koncentraci výroby sanitární keramiky v továrně v Bechyni a postupně sníží výrobu ve Znojmě. Opatření se postupně v průběhu roku 2024 dotkne zhruba 250 zaměstnanců. Těm LAUFEN CZ nabídne možnost relokace, odstupné i pomoc při hledání nové práce. Rozhodnutí se odvíjí od změn v koupelnovém odvětví i rostoucích cen energií, které v České republice patří mezi nejvyšší v regionu.

Výrobce koupelnových zařízení LAUFEN CZ postupně zruší většinu výrobních kapacit ve Znojmě. Naopak zdejší logistické centrum, které je pro značku největším v regionu, se dočká rozšíření svého provozu. Stejně tak zde bude společnost pokračovat ve výrobě nábytku a vodovodních baterií a také zlepšovat své služby, jako je poprodejní servis a školení.

LAUFEN CZ bude svým zaměstnancům aktivně pomáhat při hledání nového zaměstnání. Společnost jim nabídne možnost působení v továrně v Bechyni, která naopak plánuje svou produkci zvyšovat. Firma také zajistí všem, kterých se rozhodnutí dotkne, adekvátní odstupné a zároveň uspořádá veletrh práce.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*