Ekonomika

Jak se nespálit při výběru stavební firmy

Single-family home made of hollow blocks or bricks. New unfinished stand-alone house building under construction.

Orientace ve světě stavebnictví může být poměrně složitá, obzvláště pokud se jedná o realizaci vašeho prvního projektu. Volba vhodné stavební společnosti se následně odrazí nejen na kvalitě práce, ale také na vaší celkové spokojenosti s výsledkem. V tomto článku se podíváme na několik základních předpokladů pro výběr spolehlivé a kvalitní stavební společnosti, která bude schopná proměnit vaše představy v realitu.

NEPODCEŇTE PROCES VYHLEDÁVÁNÍ

Seznamte se s možnostmi, které máte reálně k dispozici. Začněte tvorbou seznamu potenciálních stavebních společností. Můžete vyhledávat online, žádat doporučení od známých a obchodních partnerů nebo konzultovat možnosti s profesionály z oboru. Po důkladné rešerši přichází na řadu vytřídění seznamu. Začít můžete hned následujícím bodem v našem doporučení.

ZKUŠENOSTI A SPECIALIZACE JAKO ZÁKLAD ÚSPĚCHU

Předchozí zkušenosti slouží jako poměrně spolehlivý ukazatel spolehlivosti společnosti. Stavební firmy na svých webových stránkách mnohdy sdílejí projektová portfolia, do kterých můžete nahlédnout a zhodnotit výsledky. Rešerše předchozího působení společnosti vám může zodpovědět otázku, zda je schopna úspěšně dokončovat své projekty a cíle. Dlouholetá praxe v oboru také zvyšuje šanci, že firma již řešila potenciální problémy různého druhu a naučila se, jak efektivně řídit stavební proces od plánování až po samotnou realizaci.

Specializace firmy je rovněž důležité hledisko – stavebnictví jako takové zahrnuje více oblastí a směrů. Některé firmy se mohou specializovat na rezidenční projekty, zatímco jiné mají více zkušeností s komerčními stavbami nebo renovacemi historických budov. Společnosti zaměřující se na určitý typ staveb budou pravděpodobně lépe obeznámené s tím, jak řešit problémy, které mohou v procesu realizace takového specifického projektu nastat.

My se ve společnosti DMG stav specializujeme na výstavbu bytových domů a designových rezidenčních projektů. Vzhledem k našim zkušenostem z praxe přistupujeme k těmto projektům zcela profesionálně a rozumíme jejich specifikům a požadavkům. Zajímavostí je naše zkušenost s výstavbou a rekonstrukcí lékařských zařízení – těchto budov se týkají přísné regulace, standardy a vysoké nároky na kvalitu a bezpečnost. Tyto poznatky jsme se následně rozhodli implementovat do všech našich projektů,“ doplňuje Jan Hamr, provozní ředitel společnosti DMG stav.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*