Ekonomika

HSF System hlásí rekordní tržby 2,6 mld. Kč

Foto: HSF System

Mezinárodní stavební skupina HSF System dosáhla za rok 2022 konsolidovaných tržeb 2,6 mld. Kč, což je její nejlepší výsledek v historii. Do své struktury nově začlenila českého výrobce prefabrikátů z Ostrožské Nové Vsi, kterou koupila za částku přesahující 100 mil. Kč. 

Konsolidované tržby stavební skupiny HSF System za rok 2022 byly meziročně o 18,2 % vyšší, za posledních pět let pak narostly o téměř 72 %. Čistý zisk před zdaněním za rok 2022 činil 147 mil. Kč. Na konci roku 2022 stavební skupina HSF System zaměstnávala v Česku a na Slovensku 171 lidí. Od roku 2018 narostl počet zaměstnanců o více než 58 %. „K polovině letošního roku již máme nasmlouvané stavební projekty za více než 2,5 mld. Kč, takže za rok 2023 bychom mohli očekávat konsolidované tržby blížící se hranici 3 mld. Kč,“ říká Jan Hasík, generální ředitel a předseda představenstva stavební skupiny HSF System. 

V červnu 2023 stavební skupina HSF System koupila za více než 100 mil. Kč od společnosti Pozemní stavitelství Zlín výrobu prefabrikovaných konstrukcí z Ostrožské Nové Vsi, kterou začlenila do své struktury pod názvem PREFA ONV. Strategická akvizice přinese skupině HSF System snížení závislosti na dodávkách stavebních materiálů. „Aktuálně tak jednak pokryjeme asi 30 % svých potřeb prefabrikovaných konstrukcí, jednak chceme do této společnosti i nadále investovat a posilovat technologicky a personálně výrobní kapacity až na dvojnásobek současné produkce,“ upřesňuje Jan Hasík, a dodává: „Díky koupi firmy PREFA ONV patří v současné době do struktury stavební skupiny HSF System již 26 firem včetně developerské skupiny ANTRACIT nebo společnosti SK Facility.“

Foto: HSF System

Podle stavební skupiny HSF System, která staví nejen v Česku a na Slovensku, ale i v dalších evropských zemích, je i v roce 2023 velká poptávka po výstavbě logistických a průmyslových objektů a zájem investorů přetrvává i přes vysoké ceny stavebních materiálů. „Průběžně zaznamenáváme zvyšující se požadavky zákazníků také na využívání moderních technologií a digitalizaci stavebních procesů. Nově je z investorské strany kladen velký důraz na ekologickou udržitelnost staveb a jejich uhlíkovou neutralitu. Jsme zvyklí dodržovat evropský standard pro udržitelnou výstavbu podle certifikace BREEAM a DGNB. V současné době jsme také vykročili vstříc lepší a udržitelnější budoucnosti v rámci certifikace ESG,“ uvádí Tomáš Hess, obchodní ředitel a člen představenstva stavební skupiny HSF System.

V roce 2023 se stavební skupina HSF System zaměřuje hlavně na vytvoření holdingové struktury a sjednocení všech společností pod jednu zastřešující entitu, na další akvizice firem, na rozvoj celé skupiny včetně developerských projektů a facility management služeb a na realizaci investičních projektů v oblasti digitalizace. „Naším strategickým cílem je pojem Stavebnictví 4.0 účinně a systematicky implementovat do každodenních stavebních činností od projekce, přes výstavbu, až po údržbu staveb,“ doplňuje Tomáš Hess. 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*