Ekonomika

Hotely vyhlíží nadprůměrnou zimu a rekonstruují

Hotel Sklář, Harrachov

Vysoká obsazenost hotelů během léta značí, že se Češi nebojí znovu ve velkém cestovat. Hotely očekávají neméně úspěšnou sezonu zimní, přičemž i z tohoto důvodu plánují menší i komplexnější rekonstrukce, které klientům zajistí vysoký standard ubytování.

Podle řady hotelů by letošní zimní sezona mohla být nadprůměrná. Ukazují na to nejen dosavadní výsledky, ale zároveň také rezervace, které jsou nad trendem roku 2022. „Nejvyšší poptávka byla tradičně po vánočních a silvestrovských termínech. Stejně tak vidíme velmi optimistický trend rezervací například i na jarní prázdniny, kde celková poptávka vzrostla o zhruba 20 procent,“ říká ředitel obchodní strategie hotelové sítě OREA Hotels & Resorts Jiří Fontana.

Nejen prudký nárůst českých turistů, ale i vysokou obsazenost potvrzuje také hotelový řetězec Czech Inn Hotels, který má ve svém portfoliu aktuálně 26 hotelů v Praze i mimo ni. Nutnost rekonstrukcí a zachování moderního vzhledu si hotely uvědomují jak kvůli vysoké obsazenosti, tak i kvůli vysoce konkurenčnímu prostředí. „Našim cílem je provozovat hotely v dobré kondici i mimo naši hlavní sezónu, alespoň trochu udržet ceny, a dále opravit a modernizovat naše hotely,“ říká Jaroslav Svoboda, zakladatel a majitel hotelové sítě Czech Inn Hotels.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*