Tip redakce

Wellness & SPA Svatá Barbora s investiční příležitostí

Wellness & SPA resort Svatá Barbora v Peci pod Sněžkou odhalil svoji podobu a zahájil prodej 120 designových apartmánů ve zcela unikátním projektu na českých horách. Postaveno by mělo být do tří let. Stavba je zděná a topení zajišťuje plynová kotelna. Střechy jsou zelené, a proto nebylo možno využít FTV.

Developer, kterým je rodinná firma Kubík, nestaví v tomto místě poprvé. V roce 2018 otevřel v centru Pece Aparthotel Svatý Vavřinec. Jedná se o oblíbený a vysoce oceňovaný Aparthotel, který získal řadu prestižních ocenění, mimo jiné zvítězil v soutěži „Krkonošská cena za architekturu“. Resort Svatá Barbora je tvořen dvěma objekty obloženými dřevem a designovým domem Cubus. Bude disponovat jedním z největších wellness center na českých horách o výměře přesahující 2100 m2, které v sobě ukrývá Vodní svět s bazénem, Saunový svět s 21 saunami a atrakcemi a v Čechách ojedinělé Horské lázně. Výjimečnost projektu spočívá v lokalitě a dále v konceptu, vybavenosti, architektuře a designu. Developer oslovil jedny z nejrenomovanějších architektů v České republice ateliér OVA, kteří mu dali podobu, a interiéry hotelu zadal zkušenému studiu Formafatal.

250 TISÍC ZA METR ČTVEREČNÍ

Na prodej je určeno všech 120 apartmánů. Přitom jde o tzv. hmatatelnou, jistou investici v podobě nemovitosti, a to mají čeští investoři rádi. Tato investice navíc kromě pravidelného výnosu dlouhodobě nabývá na hodnotě a zároveň majiteli umožňuje užívat si své vlastní pobyty v zakoupeném apartmánu,“ říká Ing. Martin Kubík, majitel developerské firmy, který se milovníkem klasické indické Ájrvédy. Ostatně krátce po tiskové konferenci vyráží na tří týdny do Indie, jak sám říká: „Vyčistit si hlavu…“.

Každý investor se musí rozhodnout:

  1. Koupit čistě na investici a vůbec nejezdit.
  2. Zvolit si režim (např. týden v zimě a týden v létě a obsadit i některé málo žádané víkendy mimo sezónu. Stačí si osobní věci uložit do skříně, lyžáky zamknout do Ski Boxu, neuklízet a odjet. O vše se postará obsluha jako v hotelu.
  3. Varianta, kterou firma Kubík však nevidí ráda – Mít apartmán jen pro sebe.

První varianta přináší zhruba 4-5 % ročně se základní investice. Ve druhé variantě si může majitel odbydlet až 100 tisíc korun (o to se mu snižuje výnos). Za nejmenší apartmán, který má 20 m2 zaplatí zájemce 5 milionů korun. K dispozici jsou i mezonetové apartmány kdy je na střeše k dispozici privátní vířivka i sauna.

Lidé chtějí být v centru dění, mít vše včetně lyžařského areálu na dosah, a přitom mít blízko do přírody. Umístění resortu v samém centru horského městečka, které je srdcem Krkonoš, toto beze zbytku splňuje. Jste přímo pod Sněžkou, nejvyšší horou Česka, a přitom se sem z Prahy zakrátko dostanete po nově dostavěné dálnici D11 už za 80 minut. Skiresort ČERNÁ HORA-PEC je největším v České republice, ale nově bude i nejlépe po dálnici dostupným krkonošským areálem.

NEJVĚTŠÍ SPA

Na tuto klientelu míří nový Wellness & Spa resort Svatá Barbora, který přináší do Pece Krkonošské wellness o rozloze přes 2100 m2, které jinde v Krkonoších nenajdeme. Kromě Vodního světa s krytým bazénem a výhledem do přírody, párou, vířivkou a dětským brouzdalištěm nabídne též mimořádný Saunový svět, ve kterém bude 21 různých saun a atrakcí včetně velké rituální sauny, panoramatické sauny s výhledem do lesa a velké venkovní vířivky.

Dále je zde třetí část Krkonošského wellness, která je skutečně unikátní. Ve spolupráci s českými špičkovými specialisty na wellness a švýcarskou konzultační firmou vzniká totiž projekt jedinečných Horských lázní, které celkem ve čtrnácti kabinách nabídnou průřez ozdravnými procedurami, které mají své místo v horských destinacích po celém světě.

„Jsme z projektu nadšení. Podařilo se nám nalézt to nejlepší z nabídek alpských lázeňských a wellness resortů, vhodně to doplnit procedurami klasické indické Ájurvédy a toto vše nabídnout zákazníkovi v krásném prostředí srdce Krkonošského národního parku“, říká Ing. Martin Kubík, majitel rodinné firmy.

Resort počítá též s firemní klientelou, a proto zde nalezneme hned šest sálů a salonků. Největší z nich, kongresový sál pojme až 230 hostů. I firmy dnes mění svoje chování a chtějí své akce pořádat v příjemném prostředí s krásnou přírodou na dosah ruky a s možností relaxu v příjemném wellness.

NA INVESTICI

V tom všem lze tušit velmi atraktivní investici při zakoupení apartmánů v tomto projektu. Opakuje se zde totiž koncept, který v českých podmínkách realizoval Svatý Vavřinec jako jeden z prvních, kdy investor zakoupí apartmán v horském projektu, následně ho dle své úvahy využívá pro sebe a po zbytek času svěřuje byt zpět developerovi do pronájmu. Taková investice tak kombinuje radost z užívání apartmánu na straně jedné s jistým a pravidelným výnosem na straně druhé.

Kromě pravidelného výnosu a užívání svého apartmánu vzrostla devadesáti spokojeným majitelům ve Svatém Vavřinci cena jejich nemovitosti za posledních 6 let na 2,5násobek pořizovací ceny a řada z nich má zájem koupit apartmán i v novém resortu.

Investorem stavby je společnost Fantastico s.r.o., Praha.

Architekt projektu: OVA

Design interiérů: Formafatal

Stavba bude zahájena v roce 2025, dokončení je plánováno na rok 2028.

Společnost Kubík má poměrně široké portfolio podnikání: maloobchod i velkoobchod s potravinami a textilem, výstavbu inženýrských sítí, rychlé občerstvení, CK Kubík Travel, Galerie Miroslava Kubíka, developerská činnost a realitní společnost.

-jik-

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*