Infoservis

Vzorníky pomáhají při rozhodování

Katalog, ať už tištěný nebo v on-line verzi, je neocenitelnou pomůckou pro každého, kdo chce mít přehled o dostupném zboží. Když však nastane čas rozhodnout se, jaký materiál nebo odstín zvolit, digitální ani tištěné fotografie často nestačí. Právě zde přicházejí na řadu fyzické vzorníky, které umožňují skutečný kontakt se vzorky materiálů.

Vzorníky jsou neodmyslitelnou součástí mnoha oborů, jako je móda, design nebo třeba tisk. Své pevné místo si našly i v technických oborech, kde nejenže poskytují možnost dotyku a vizuálního posouzení, ale také pomáhají konstruktérům a technikům přesně pochopit vlastnosti materiálů, které mohou být zásadní pro jejich práci. Jak vysvětluje Radim Vajčner, obchodní ředitel ve společnosti GUMEX, specializující se na výrobu hadic, těsnění a dalších produktů z pryže a plastů již 30 let, jsou vzorníky plochých materiálů, jako pryže, polyuretany a různé typy porézních materiálů, skvělým příkladem jejich užitečnosti. „Pryže jsou specifickým materiálem zejména z hlediska tvrdosti, která se sice měří podle stupnice Shore, ale je těžké zákazníkovi vysvětlit, jak se materiál chová – zda je dostatečně měkký nebo tvrdý pro danou aplikaci. V tomto případě se vzorník ukazuje jako efektivní způsob, jak se zákazníci mohou seznámit se vzorky našich materiálů a produktů. Vzorníky tak nejen inspirují, ale především poskytují jistotu, že volba materiálu bude odpovídat očekáváním a potřebám zákazníka.“

BRÁNA DO SVĚTA MATERIÁLŮ

GUMEX nabízí vzorníky zaměřené na specifické vlastnosti materiálů, například na pryže odolné vůči olejům nebo povětrnostním vlivům, na dalším jsou recyklované materiály a nechybí ani vzorník plastových desek nebo porézních profilů a další.

Každý vzorník obsahuje vždy 9 vzorků výřezů z plochých materiálů, které představují to nejzajímavější z dané kategorie. Zákazníci si tak mohou jednotlivé vzorky porovnat, osahat a zjistit jejich tvrdost či pružnost. „Na rozdíl od pohledu na monitor je skutečný kontakt s materiálem k nezaplacení. Stejně jako malé děti objevují svět hmatem, i my starší si lépe zapamatujeme materiál, když ho držíme v rukou. Naše speciální vzorníky poskytují jasnou představu o tom, jak materiál reaguje například na stlačení, což žádný popis v katalogu nikdy plně nezprostředkuje,“ říká Vajčner.

Vzorníky navíc hrají zásadní roli při výrobě na míru. Pokud zákazník potřebuje upravit tvar těsnění nebo jiného produktu, vzorky umožňují přesně určit, zda vybraný materiál a tvar odpovídají jeho požadavkům. Díky moderním technologiím, jako je 3D tisk, může GUMEX nabídnout vzorky, které přesně odpovídají specifikacím zákazníka, což usnadňuje celý proces výběru a výroby.

NEZBYTNÝ NÁSTROJ PRO SPRÁVNÝ VÝBĚR MATERIÁLU

Vzorníky společnosti GUMEX nabízejí propojení fyzického a digitálního světa. Každý vzorník je vybaven QR kódy, který zákazníka přenesou na webovou stránku věnovanou konkrétnímu výrobku. Zde jsou k dispozici veškeré technické informace, od složení materiálu až po jeho dostupnost a rozměry.

Díky tomuto propojení zůstávají fyzické vzorníky důležité i v digitálním věku, a jejich hodnota se dokonce zvyšuje. Nabízejí nejen hmatový zážitek, který napomáhá přesnému rozhodování, ale také zajišťují, že zákazník obdrží produkt, který splňuje jeho očekávání v nejvyšší kvalitě.

„Fyzické vzorníky budou mít vždy své místo,“ uzavírá Vajčner. „Pro nové odborníky i pro ty, kteří naše materiály nepoužívají často, jsou nenahraditelnou pomůckou. Mít vzorky od různých dodavatelů po ruce je naprosto běžná praxe, která zůstává klíčová i v dnešní digitální době.“

Více informací o vzornících společnosti GUMEX naleznete ZDE.

-red-

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*