Infoservis

UDI Group postaví v Budapešti hotel Staybridge Suites

Mezinárodní developer UDI Group postaví v maďarské metropoli Budapešti hotel Staybrigde Suites pro středně a dlouhodobé ubytování. Bude fungovat pod značkou celosvětového hotelového řetězce IHG a jeho operátorem bude hotelová skupina Mogotel z Pobaltí, která provozuje desítky hotelů po celé Evropě. Hotel nabídne 152 pokojů a bude součástí projektu Parkside v oblasti prestižní ulice Vaci poblíž Dunaje. Do projektu bude skupina investovat 2,82 miliardy korun.

Projekt Parkside má vydané stavební povolení a nyní připravujeme jeho výstavbu. Aktuálně běží tendr na dodavatele. Stavět chceme začít do konce letošního roku,“ sdělila ředitelka strategie UDI Group Marcela Fialková. Hotelová část nabídne 152 pokojů s kuchyňkami pro středně až dlouhodobé ubytování. Rezidenční část pak 324 bytů různých belikostí, přes 350 parkovacích míst a 1600 m2 retailu v přízemí. Projekt obsahuje žádaný mix menších i velkých rodinných bytů. Má velmi vysoký environmentální standard. Je energeticky efektivní, bude zde využíváno stropní sálavé topení i chlazení objektu pomocí tepelných čerpadel. Samozřejmostí jsou venkovní rolety a příprava na chytrou domácnost.

Autorem architektury projektu je rakousko-německý ateliér ATP, na jehož prvotní návrh navázal lokální ateliér A3. Projekt se nachází v místě, které je v sousedství ulice Vaci – jedné z nejžádanějších adres v Budapešti. Na sousední parcele vzniká park a počítá se zde také s výstavbou supermarketu Lidl. Především hotel bude těžit ze zajímavého umístění hned vedle nově vzniklého administrativního komplexu Agora. A také společnost UDI Group bude na sousední parcele v budoucnu stavět velkou kancelářskou budovu. Provozovatel hotelu totiž počítá s tím, že ubytování bude zajímavé hlavně pro zahraniční manažery nadnárodních firem.

„Výstavba hotelu pro nás přináší diverzifikaci rizika i portfolia. Nájemní smlouva s operátorem hotelu je uzavřena na 25 let, což je přidaná hodnota pro financující banku. Jde o první nájemní smlouvu na hotel v naší skupině. Důvěry celosvětového hotelového řetězce IHG ve spolupráci se skupinou Mogotel si velmi vážíme. Otevírá nám totiž možnosti na poli hotelového byznysu, které bychom rádi využili při dalších projektech, například v Bělehradě či Latinské Americe,“ vysvětlil hlavní právník UDI Group Ondřej Ležatka, který měl na starosti sjednání smlouvy s operátorem hotelu.

Na druhou stranu fakt, že hotel bude provozován pod značkou celosvětového řetězce IHG, který stejný koncept nabízí například v Haagu nebo v Cannes, znamená, že developer musel splnit celou řadu požadavků na velmi vysoké mezinárodní standardy. Týkají se například požární ochrany, ale také použitých materiálů a zařizovacích předmětů. Ty mají nejen vyšší estetický a kvalitativní standard, ale také splňují ekologickou nezávadnost a zajišťují například nižší spotřebu vody a energie.

UDI Group vlastní v Budapešti pozemky, na nichž vznikne projekt Parkside s rezidenční a hotelovou částí a hned vedle kancelářská budova LaViza. Ta již také má vydané stavební povolení a skupina jedná se zájemci o pronájem. Stavět začne po podpisu nájemní smlouvy. Kancelářská budova nabídne 24 700 m2 kanceláří, Přes 440 parkovacích míst a 1400 m2 retailu v přízemí. Skupina do kancelářské budovy hodlá investovat 2,76 miliardy korun. UDI Group působí kromě Česka a Maďarska také v Polsku, Srbsku, Panamě a Kostarice. Rozvíjí aktuálně 21 projektů, které mají v dohledné době generovat výnos 62 miliard korun.

-jik-

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*